Lukk

Søtpotetbiff med potetsalat
200 gram
søtpotet
150 gram
ukokt Loprofin ris
30 gram
lavproteinmiks
2-3 ss
PKU melk
1
hvitløksfedd
1/2 dl
finhakket fersk persille
1 ts
spiskummen
Potetsalaten:
400 gram
poteter
2 dl
rødkål
1
tomat
1
rødløk
1
sitron (saften)
1 dl
havre fraiche
1/2 dl
finhakket persille
Slik gjør du:
Slik lager du biffene:
- Skrell og del søtpotetene i biter
- Kok søtpotene til de er myke, hell av vannet og avkjøl
- Kok risen som anvist på pakken
- Bland lavproteinmiks og PKU melk i en foodprosessor og la det svelle
- Finhakk hvitløk og løk
- Bland søtpotet, løk, hvitløk, krydder, urter og melblandingen i en kjøkkenmaskin til en jevn deig. Hvis deigen blir for løs kan du blande inn litt eggerstatning.
- Smak til med salt og pepper og bland inn risen
- Form biffer og pensle de med olivenolje
- Stek biffene 2-3 minutter på hver side
Slik lager du potetsalaten:
- Kok potetene myke og avkjøles
- Del potene i mindre biter og legg de i en skål sammen med hakket rødkål
- Del opp rødløk og tomat og bland de sammen med potetblandingen og persille
- Bland havre fraiche med sitronsaft, salt og pepper
- Bland alt forsiktig sammen
1 porsjon (uten eggerstatning) gir 4 gram protein og 145 mg phe