Lukk

Vintertallerken med grønnsaksbiffer
Til 12 biffer trenger du:
Biffene:
3 dl
grønnkål (40 gram)
250 gram
kokt kald potet
1/2 ss
limejucie (saften fra en lime)
1
hvitløksfedd
2 ss
Loprofin eggerstatning
1/2 ts
spisskummen
1/2 ts
paprikapulver
1,5 ss
rapsolje
salt og pepper
Dressing:
1 ss
finhakket persille
1 ts
saft fra sitron
1 ts
sojasaus
1 ts
olje
1 ts
vann
1 ts
paprikapulver
1 ts
spisskummen
pepper
Til 1 porsjon (2 biffer):
50 gram
Loprofin ris
25 gram
sukkererter
50 gram
mango (i biter)
10 gram
grønnkål
1
liten neve spirer
Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader.
Slik lager du biffene:
- Del hvitløksfedet i biter og bland med olje i en kjøkkenmaskin
- Tilsett oppdelt grønnkål og bland sammen
- Tilsett potet, eggerstatning, saften fra en lime og krydder. Miks raskt sammen, men ikke for mye. Det skal være hele potetbiter i deigen.
- Form til biffer (20 gram/biff).
- Stekes i ovn 15-18 minutter. De kan eventuelt stekes i stekepanne med litt margarin.
Lag ferdig biffene.
Bland sammen dressingen i en bolle.
Kok Lorpfin ris etter anvisning på pakken.
Anrett med ris i bunnen av tallerkenen, deretter mango, sukkererter, biffer, mango og spirer.
Hele oppskriften med 12 biffer gir 5,8 gram protein, 240 mg phe.
1 biff gir 0,48 gram protein, 20 mg phe.
En porsjon gir 3,3 gram protein, 138 mg phe.