Lukk

Thom Kha suppe med gulrotnudler og marinert sopp
Til 2 porsjoner trenger du:
1
stor gulrot (150g)
2 stk
tomater (220g)
1 bit
sitrongress (ca. 5 cm)
2 dl
kokosmelk (Santa Maria 17% fett)
1 dl
kokosdrikk (Garant)
2 ss
rød curry paste (30g)
0,5 ss
limejuice
50 gram
champignoner
1 ts
soyasaus
2 ts
sesamolje
10 gram
koriander
salt og pepper
Slik gjør du:
Fremgangsmåte:
- Skrell gulrøttene og skjær de til tynne strimler med en potetskreller
- Del soppen i mindre biter. Hell sesamolje og soyasaus i en skå. Bland soppen inn i marinaden og la stå i 15 minutter.
- Del sitrongresset i tynne skiver.
- Bland tomater, sitrongress, kokosmelk, kokosdrikk, curry pasta og limejuice til en jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
Suppen kan serveres både varm eller kald.
Hvis suppen servers varm: Varm opp suppen, legg i gulrotnudlene og soppen 2 minutter før servering. Toppes med finhakket koriander (valgfritt)
Hvis suppen serveres kald: Hel suppen opp i en skål og toppes med gulrotnudler og sopp. Toppes med finhakket koriander (valgfritt).
Hele oppskriften gir 7,2 gram protein og 360 mg phe.
1 porsjon gir 3,6 g protein og 180 mg phe.