Lukk

Kake med vaniljekrem og bringebærfyll
Til en kake med 12 biter trenger du 2 kakebunner, vaniljesaus og pynt:
Kakebunner:
200 gram
melkefri margarin
100 gram
sukker
4 ts
bakepulver
500 gram
lavproteinmix
4 dl
vann
Vaniljesaus:
2 dl
havre kremfløte
2 ss
strøsukker
2 ss
olje
2 ss
maisstivelse
2 ss
vann
1 klype
vaniljepulver
noen dråper sitronsaft
Til monteringen:
300 gram
bringebærsyltetøy
300 gram
sukkerpasta
1 pakke
havrecrisp
strøssel
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Slik lager du kakebunnene:
- Visp margarin og sukker hvitt
- Bland bakepulver med lavproteinmix og rør det vekselsvis sammen med smørblandingen og vann
- Del deigen i to og fordel ut i to smurte runde former (20-22cm diameter). Til formen: margarin og glutenfrie brødsmuler
- Stekes i 25 minutter. Avkjøles under et håndkle.
Slik lager du vaniljekremen:
- Bland sammen havre kremfløte, sukker og olje i en kjele og varm på svak varme
- Bland maisstivelsen med vann og rør sammen med de andre ingrediensene i kjelen
- Kok opp blandingen under omrøring til den tykner. Da tar du den av platen og tilsetter vaniljepulver. Bland sammen.
- Dekk til med pastfolie
- Visp blandingen sammen på høy fart og tilsett sitrondråpene slik at det blir en fast kremkonsistens.
Slik monteres kaken:
- Legg en kakebunn på et fat
- Fordel bringebærsyltetøyet utover, deretter halvparten av kremen i et lag over
- Legg den andre kakebunnen over
- Fordel resten av kremen utover kaken
- Kjevle ut sukkerpastaen til en sirkel som du legger over kaken
- Pyntes med støssel og havrecrisp (etter ønske)
To kakebunner gir 1,6 g protein og 30mg phe.
Hele kaken gir 2,8 g protein og 120mg phe. 1 bit gir 0,3 g protein og 10mg phe.