Lukk
Banan og sjokolademuffins
Til 18 stk gjør du
175 gram
sukker
125 ml
PKU melk
5 gram
bikarbonat
10 gram
bakepulver
200 gram
lavproteinmel (Semper)
100 ml
olje
375 gram
banan
30 gram
O'boy pulver
1
egg
Slik gjør du:
Sett ovnen på 160 grader.
- Bland sammen mel, bikarbonat, bakepulver og O’boy i en bolle.
- Visp egget med en visp
- Tilsett sukker, olje og melk, visp sammen
- Mos bananene og tilsett eggeblandingen, bland sammen
- Tilsett melet og rør sammen til en røre
Fordel røren i 18 muffinsformer.
Stekes 20-25 minutter.
Hele prosjonen gir 13,3g protein og 618 mg phe.
Oppskriften inneholder egg, for konsistensens skyld. Egget kan byttes ut med eggerstatning. Da vil oppskriften reduseres med 6,8-7 g protein.
1 muffins gir 0,73 g protein og 34 mg phe