Å leve
med PKU

Her kan du som har PKU, og du som er foreldre eller har tilknytning til et barn med PKU finne informasjon om sykdommen. Her får du også tips om alt fra å planlegge en reise, til morsomme barnebursdager. Du kan også lese om mennesker som har barn med PKU, eller som har PKU selv.

Informasjon og introduksjon til PKU

PKU, eller fenylketonuri som det også kalles, er forårsaket av at kroppen helt eller delvis mangler et enzym som bryter ned aminosyren fenylalanin. Her kan du lese mer om hvorfor PKU oppstår og hvem som får sykdommen.

Vis artikler

Nyfødt med PKU

Å få et barn med PKU kan den første tiden føre til usikkerhet og frykt. Her kan du lese om hva sykdommen innebærer og også ta del i andre foreldres erfaringer.

Vis artikler

Barn med PKU

Her finner du som er foreldre til et barn med PKU informasjon, tips og råd. Alt fra hvordan du best introduserer babyen for smaksporsjoner, til hva du skal pakke når barnet skal overnatte hos en venn.

Vis artikler

Tenåring med PKU

Her finner du som er tenåring alt fra oppskrifter på gode mellommåltider til tips om hvordan du kan tenkte når du mest av alt skulle ville jukse med din PKU.

Vis artikler

Voksen med PKU

Her kan du som er vant til å leve med PKU finne god og oppdatert informasjon, for eksempel om hva du bør gjøre hvis du planlegger å bli gravid.

Vis artikler