Lukk

Søtpotetbiff med potetsalat

200 gram
søtpotet
150 gram
ukokt Loprofin ris
30 gram
lavproteinmiks
2-3 ss
PKU melk
1
hvitløksfedd
1/2 dl
finhakket fersk persille
1 ts
spiskummen
Potetsalaten:
400 gram
poteter
2 dl
rødkål
1
tomat
1
rødløk
1
sitron (saften)
1 dl
havre fraiche
1/2 dl
finhakket persille

Slik gjør du:

Slik lager du biffene:

  1. Skrell og del søtpotetene i biter
  2. Kok søtpotene til de er myke, hell av vannet og avkjøl
  3. Kok risen som anvist på pakken
  4. Bland lavproteinmiks og PKU melk i en foodprosessor og la det svelle
  5. Finhakk hvitløk og løk
  6. Bland søtpotet, løk, hvitløk, krydder, urter og melblandingen i en kjøkkenmaskin til en jevn deig. Hvis deigen blir for løs kan du blande inn litt eggerstatning.
  7. Smak til med salt og pepper og bland inn risen
  8. Form biffer og pensle de med olivenolje
  9. Stek biffene 2-3 minutter på hver side

Slik lager du potetsalaten:

  1. Kok potetene myke og avkjøles
  2. Del potene i mindre biter og legg de i en skål sammen med hakket rødkål
  3. Del opp rødløk og tomat og bland de sammen med potetblandingen og persille
  4. Bland havre fraiche med sitronsaft, salt og pepper
  5. Bland alt forsiktig sammen

1 porsjon (uten eggerstatning) gir 4 gram protein og 145 mg phe

 

Skriv ut