Lukk

Vintertallerken med grønnsaksbiffer

Til 12 biffer trenger du:

Biffene:
3 dl
grønnkål (40 gram)
250 gram
kokt kald potet
1/2 ss
limejucie (saften fra en lime)
1
hvitløksfedd
2 ss
Loprofin eggerstatning
1/2 ts
spisskummen
1/2 ts
paprikapulver
1,5 ss
rapsolje
salt og pepper
Dressing:
1 ss
finhakket persille
1 ts
saft fra sitron
1 ts
sojasaus
1 ts
olje
1 ts
vann
1 ts
paprikapulver
1 ts
spisskummen
pepper
Til 1 porsjon (2 biffer):
50 gram
Loprofin ris
25 gram
sukkererter
50 gram
mango (i biter)
10 gram
grønnkål
1
liten neve spirer

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader.

Slik lager du biffene:

  1. Del hvitløksfedet i biter og bland med olje i en kjøkkenmaskin
  2. Tilsett oppdelt grønnkål og bland sammen
  3. Tilsett potet, eggerstatning, saften fra en lime og krydder. Miks raskt sammen, men ikke for mye. Det skal være hele potetbiter i deigen.
  4. Form til biffer (20 gram/biff).
  5. Stekes i ovn 15-18 minutter. De kan eventuelt stekes i stekepanne med litt margarin.

Lag ferdig biffene.

Bland sammen dressingen i en bolle.

Kok Lorpfin ris etter anvisning på pakken.

Anrett med ris i bunnen av tallerkenen, deretter mango, sukkererter, biffer, mango og spirer.

Hele oppskriften med 12 biffer gir 5,8 gram protein, 240 mg phe.

1 biff gir 0,48 gram protein, 20 mg phe.

En porsjon gir 3,3 gram protein, 138 mg phe.

 

 

Skriv ut