Lukk

Vårroser

Til 4 porsjoner trenger du

400 gram
glutenfri butterdeig
100 g
kokosmelk
1 ss
havrekrem
1 ss
maisstivelse
2 ss
kondensert melk
2 stk
røde epler
2 ss
sukker
21 ss
melkefritt smør
1/2
sitron
1
lime
tranebærpulver
20 gram
hvit sjokolade (ichock)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader.

  1. Kjevle ut butterdeigen og trykk ut 4 sirkler. Plasser de i et stort glass.
  2. Visp sammen det tykke fra kokosmelken sammen med havremelk, kondensert melk og maisstivelse
  3. Fordel oppå butterdeigen
  4. Del eplene i to og ta ut kjernen
  5. Del eplene i tynne skiver og legg i en skål
  6. Tilsett sitronsaft, sukker og smør
  7. Plasser skålen i mikrobølgeovenen i 1,5 minutte eller varm opp forsiktig i en kjele til epleskivene er blitt myke
  8. Plasser epleskivene i en sirkelen på butterdeigen
  9. Bakes i ovnen 15 minutter til butterdeigen har fått litt farge
  10. Ta ut og avkjøl
  11. Før servering kan du drysse tranebærpulver og revet hvit sjokolade over (valgfritt)

1 porsjon, 1/4 av oppskriften, gir 2,7 gram protein og 130 mg phe.

 

Skriv ut