Lukk

Thom Kha suppe med gulrotnudler og marinert sopp

Til 2 porsjoner trenger du:

1
stor gulrot (150g)
2 stk
tomater (220g)
1 bit
sitrongress (ca. 5 cm)
2 dl
kokosmelk (Santa Maria 17% fett)
1 dl
kokosdrikk (Garant)
2 ss
rød curry paste (30g)
0,5 ss
limejuice
50 gram
champignoner
1 ts
soyasaus
2 ts
sesamolje
10 gram
koriander
salt og pepper

Slik gjør du:

Fremgangsmåte:

  1. Skrell gulrøttene og skjær de til tynne strimler med en potetskreller
  2. Del soppen i mindre biter. Hell sesamolje og soyasaus i en skå. Bland soppen inn i marinaden og la stå i 15 minutter.
  3. Del sitrongresset i tynne skiver.
  4. Bland tomater, sitrongress, kokosmelk, kokosdrikk, curry pasta og limejuice til en jevn suppe. Smak til med salt og pepper.

Suppen kan serveres både varm eller kald.

Hvis suppen servers varm: Varm opp suppen, legg i gulrotnudlene og soppen 2 minutter før servering. Toppes med finhakket koriander (valgfritt)

Hvis suppen serveres kald: Hel suppen opp i en skål og toppes med gulrotnudler og sopp. Toppes med finhakket koriander (valgfritt).

Hele oppskriften gir 7,2 gram protein og 360 mg phe.

1 porsjon gir 3,6 g protein og 180 mg phe.

 

 

Skriv ut