Lukk

Smuldrepai

Til 4 porsjoner trenger du:

3 dl
lavproteinmiks
1 dl
brunt sukker
2 ss
lys sirup
100 gram
melkefri margarin (kald)
4 ss
sjokoladesaus (på tube)
40 gram
ferske blåbær
40 gram
ferske bringebær
20 gram
ichock melkesjokolade
Vaniljesaus:
2 dl
havremelk (krem)
2 dl
PKU melk
1 ts
loprofin eggerstatning
2 ts
potetmel
4 ts
sukker
4 ts
vaniljesukker

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

  1. Bland loprofinmiks og sukker i en bolle
  2. Tilsett sirup og smør (i terninger)
  3. Arbeid alt sammen til en paideig.
  4. Trykk deigen flat i en paiform eller på et bakepapir. Bakes i ovn 10-15 minuter til den er gyllen. Avkjøles.

Vaniljesausen:

  1. Bland PKU melk, havremelk (krem), eggerstatning, potetmel og sukker i en kjele
  2. Varm opp under visping og småkokes til den tykner
  3. Fjern kjelen fra varmen og tilsett vaniljesukker under visping.
  4. Avkjøl

Del smuldrepaien i 4 kakestykker. Fordel vaniljesaus og sjokoladesaus over.Toppes med ferske bringebær, blåbær og revet sjokolade (valgfritt).

1 porsjon gir 1 g protein og 55 mg phe.

Skriv ut