Lukk

Kake med vaniljekrem og bringebærfyll

Til en kake med 12 biter trenger du 2 kakebunner, vaniljesaus og pynt:

Kakebunner:
200 gram
melkefri margarin
100 gram
sukker
4 ts
bakepulver
500 gram
lavproteinmix
4 dl
vann
Vaniljesaus:
2 dl
havre kremfløte
2 ss
strøsukker
2 ss
olje
2 ss
maisstivelse
2 ss
vann
1 klype
vaniljepulver
noen dråper sitronsaft
Til monteringen:
300 gram
bringebærsyltetøy
300 gram
sukkerpasta
1 pakke
havrecrisp
strøssel

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Slik lager du kakebunnene:

  1. Visp margarin og sukker hvitt
  2. Bland bakepulver med lavproteinmix og rør det vekselsvis sammen med smørblandingen og vann
  3. Del deigen i to og fordel ut i to smurte runde former (20-22cm diameter). Til formen: margarin og glutenfrie brødsmuler
  4. Stekes i 25 minutter. Avkjøles under et håndkle.

Slik lager du vaniljekremen:

  1. Bland sammen havre kremfløte, sukker og olje i en kjele og varm på svak varme
  2. Bland maisstivelsen med vann og rør sammen med de andre ingrediensene i kjelen
  3. Kok opp blandingen under omrøring til den tykner. Da tar du den av platen og tilsetter vaniljepulver. Bland sammen.
  4. Dekk til med pastfolie
  5. Visp blandingen sammen på høy fart og tilsett sitrondråpene slik at det blir en fast kremkonsistens.

Slik monteres kaken:

  1. Legg en kakebunn på et fat
  2. Fordel bringebærsyltetøyet utover, deretter halvparten av kremen i et lag over
  3. Legg den andre kakebunnen over
  4. Fordel resten av kremen utover kaken
  5. Kjevle ut sukkerpastaen til en sirkel som du legger over kaken
  6. Pyntes med støssel og havrecrisp (etter ønske)

To kakebunner gir 1,6 g protein og 30mg phe.

Hele kaken gir 2,8 g protein og 120mg phe. 1 bit gir 0,3 g protein og 10mg phe.

 

Skriv ut