Lukk

Indisk gryte

Til 2 prosjoner trenger du:

130 gram
skrelte poteter
60 gram
blomkål
100 gram
tomater
2 ss
olivenolje
2
hvitløksfedd
litt
ingefær
60 gram
fersk spinat
1 ts
gurkemeie
1 ts
curry
2 ss
havre fraiche
1 dl
PKU melk
Loprofin ris

Slik gjør du:

Slik gjør du:

  1. Skrell potetene og skjær de og blomkålen i mindre biter
  2. Kok blomkål og poteter i saltet vann til de er myke. Ta vare på 1-2 dl fra kokevannet.
  3. Kok ris etter ønsket mengde
  4. Riv ingefæren fint og finhakk eller press hvitløken
  5. Fres hvitløk og ingefær i olje i en varm stekepanne slik at det får farge
  6. Hakk tomatene
  7. Ha spinat og tomatene i stekepannen og fres i noen minutter
  8. Tilsett poteter, blomkål og 1 dl av kokevannet til pannen
  9. Tilsett curry og gurkemeie og bland sammen
  10. Tilsett PKU melk og rør rundt
  11. Stek gryten videre noen minutter og spe ut med mer kokevann hvis den blir for tykk
  12. Server med havrefraich og ris

Oppskriften (uten ris) gir 7,4 gram protein og 370 mg phe.

1 porsjon gir 3,7 gram protein og 185 mg phe.

Skriv ut